News Flash:

Prajitura Tiganului - usor de facut, rapid de mancat

11 Noiembrie 2014
15064 Vizualizari | 2 Comentarii
Ingrediente:

140 g  migdale maruntite
150 g ciocolata
 6 oua
140 g unt moale
140 g zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
1/2 teaspoon cuisoare macinate
coaja de la o lamaie
200 g faina
100 g ciocolata de decor
400 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar
70 g stafide
2 linguri esenta de rom

Mod de preparare:

Topeste 150 gr ciocolata la bain-marie. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza untul cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva si rezulta o pasta cremoasa. Adauga treptat galbenusurile, apoi ciocolata, scortisoara, migdalele, coaja de lamaie si cuisoare. Cerne faina si pune-o si pe ea.

Greseaza o tava de copt si presara putina faina. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Mixeaza albusurile spuma, apoi pune-le peste compozitie, iar pe aceasta in tava. Baga in cuptor. Dupa 50 de de minute scoate tava si lasa blatul sa se raceadca pe un gratar (cam de 6 ore este nevoie pentru a se raci complet).

Intre timp, pune stafidele intr-un bol in care ai pus si esenta de rom (timp de 2 ore). Topeste restul de ciocolata. Bate smantana cu niste zahar ca sa obtii frisca.

Taie, pe orizontala, blatul in doua, ca sa obtii doua straturi. Intinde pe unul frisca si stafidele, apoi pune al doilea sdtrat de blat, acopera cu ciocolata topita si decoreaza cu migdale maruntite. Pentru a straluci, presara niste zahar pudra.

Daca doresti, poti pune si fructe si poti face prajitura din mai multe straturi.

De ce se numeste Prajitura Tiganului? Pentru ca e un mix de ingrediente cu aroma puternica.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura tiganului retete dulcei retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032917 (s)