News Flash:

Prajitura tavalita

26 Mai 2014
2615 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
1 esenta vanilie
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet

Pentru sirop:
3 linguri cu varf de cacao
200g margarina Rama maestro
250g zahar
esenta de rom
100 ml lapte

Pentru ornat:
nuca de cocos
nuca macinata

Mod de preparare:

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile putin cate putin la amestecul de albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. In acelasi mod am incorporat si faina, in ploaie, iar la final am pus esenta de vanilie. Am turnat aluatul intr-o tava (20x30) unsa si tapetata cu hartie de copt, si am dat tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am lasat aluatul sa se raceasca, apoi l-am portionat in bucati egale.
Intre timp am pregatit siropul: intr-o craticioara, la foc mic, am topit margarina, apoi am adaugat zaharul, amestecand pana ce acesta s-a topit. Am adaugat apoi cacaua, esenta de rom si laptele, lasand siropul sa fiarba 2-3 minute. Am lasat siropul sa se raceasca complet.
Bucatile de blat le-am trecut prin siropul de ciocolata, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si nuca macinata.
Prajiturelele sunt si mai gustoase daca sunt consumate a doua zi.

Prajitura tavalita recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete culinare retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1786 viz    0 com
1490 viz    0 com
1380 viz    0 com
915 viz    0 com
1205 viz    0 com
1375 viz    0 com
3563 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022028 (s)