News Flash:

Prajitura “Tandrete” – un desert fraged si delicios!

3 Ianuarie 2017
44032 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
200 g de unt
150 g de zahar
3 oua de gaina
150 g de smantana
3 linguri de lapte
300 g de faina
1 pachet praf de copt
1 lingurita de cacao

Pentru "margele":
200 g de branza de vaci
3 linguri de zahar
1 galbenus de ou
5-6 linguri de cocos

Pentru crema:
2 pahare de lapte
1 ou
150 g de zahar
2 linguri de faina cernuta
1 esenta de vanilie

Mod preparare:

1. Intr-un vas punem branza de vaci, zaharul, galbenusul de ou si nuca de cocos amestecate bine. Din masa rezultata facem bile de marimea unei nuci. Dupa care le punem in congelator pentru 30 minute.
2. Untul moale il amestecam bine cu zaharul. Se adauga ouale si albusul ramas, se bate bine. Apoi se toarna smantana, laptele, faina si praful de copt, se amesteca bine.
3. Intr-o forma tapetata cu pergament si unsa cu unt turnam jumatate din compozitie. In restul aluatului  punem  2 linguri de cacao, se amesteca si se pune deasupra stratului de aluat alb.
4. Scoatem bilele din congelator si le scufundam cate una  in compozitia de aluat.
5. Se coace in cuptor timp de 40-45 minute la 180 de grade.
6. Pentru crema, se bate oul cu zaharul, vanilia si se adauga faina.
7. Se toarna 2 pahare de lapte si punem pe foc, amestecand in continuu, pana se ingroasa compozitia.
8. Dupa ce se raceste prajitura se aseaza crema si se presoara cu pudra de cacao.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura tandrete prajituri retete
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020314 (s)