News Flash:

Prajitura Snickers

13 Februarie 2014
2589 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat (diametru 27 cm):
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
3 linguri ulei
3 linguri cacao
8,9 linguri faina
esenta de rom sau vanilie
1 lingurita rasa de praf de copt

Pentru crema:
500 gr branza dulce (de la Lidl)
300 gr frisca lichida (Meggle)
zahar pudra dupa gust
4 linguri unt de arahide (Lidl, Kaufland)
3 batoane mari ciocolata snickers
2 plicuri zahar vanilat
sos caramel
pasta de zahar      

Mod de preparare:

Ouale se separa, albusul se mixeaza spuma, se adauga treptat cate o lingura de zahar, apoi treptat lingurile de apa. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza, apoi se adauga cacao, esente, praf de copt, si la final se incorporeaza usor faina.

Intr-o tava rotunda, unsa cu unt, iar fundul acesteia tapetat cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor, incins in prealabil, pana cand trece testul cu betisorul.

Pana se coace blatul, se prepara crema. Frisca se mixeaza, se incorporeaza branza dulce, zaharul si zaharul vanilat. Untul de arahide se incalzeste la microunde, apoi se toarna in crema de branza si se incorporeaza bine.

Dupa ce blatul a fost copt si racit, se taie in 3 parti egale, partea de sus, va deveni cea de jos. Se insiropeaza cu apa, zahar si rom, se pune o parte crema......bucati de ciocolata snickers si sos caramel, se niveleaza cu putina crema, se aseaza al-2-lea blat....crema, snickers, sos caramel.....se pune blatul de sus, se niveleaza pe margini cu crema, si putin deasupra, pentru a se lipi pasta de zahar .
Se decoreaza dupa imaginatie

Prajitura Snickers recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura snickers reteta snickers retete dulci retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1235 viz    0 com
2631 viz    0 com
1483 viz    0 com
3138 viz    0 com
1456 viz    0 com
1926 viz    0 com
1086 viz    0 com
1482 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018995 (s)