News Flash:

Prajitura Semiluna - Desert cu miez de nuca

9 Decembrie 2016
2601 Vizualizari | 0 Comentarii
O prajitura delicioasa pe care o mancam cu placere in copilarie si de care imi amintesc si acum cu drag este prajitura „Semiluna”, nume dat datorita formei acesteia sub forma de semiluna.

Pentru preparare avem nevoie de:
6 oua
225 gr zahar
225 ml ulei
300 gr faina
1 plic praf de copt
150 gr miez de nuca
coaja rasa de la o lamaie
putin unt
1 lingura pesmet pentru tapetat tava
un praf de sare
(ingredientele sunt pentru o tava de cuptor cu dimensiunea 20/35)

Mod de preparare:

Pregatim ingredientele, miezul de nuca se piseaza, coaja de lamaie se rade pe razatoarea mica, praful de copt se amesteca in faina. Separam galbenusurile de albusuri si punem deasupra lor un praf de sare. Mixam albusurile pana cand devin spuma, dupa care adaugam jumatate din zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul s-a topit si s-a format o bezea consistenta si lucioasa.

Separat batem galbenusurile cu zahar pana cand se albesc, zaharul s-a topit si compozitia si-a dublat volumul. Se obtine o crema de galbenusuri delicioasa. Amestecam crema de galbenusuri cu bezeaua din albusuri, adaugam putin cate putin pe rand: coaja de lamaie, uleiul si faina si amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au incorporat complet.

Luam o tava de cuptor dreptunghiulara, o ungem cu unt si o presaram cu pesmet dupa care turnam compozitia in tava si nivelam usor. Presaram deasupra nuca macinata pe toata suprafata. Coacem tava timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu (160 grade) pana cand prajitura este gata (o incercam cu un pai) si o scoatem din cuptor.

Lasam tava cu prajitura sa se raceasca putin si apoi cu un cerc special de patiserie sau chiar si cu un pahar sau cu o cana taiem prajitura sub forma de semiluna si o asezam pe un platou. Prajitura o putem servi simpla sau pudrata cu zahar pudra si nuca de cocos.
Prajitura „Semiluna” o prajitura moale si pufoasa, dulce si aromata presarata cu nuca crocanta, o prajitura delicioasa de care nu te mai saturi mancand. Prajitura „Semiluna” este un desert rafinat si aspectuos care merge foarte bine alaturi de o ceasca de cafea, cacao cu lapte, cappuccino sau ceai.

Reteta de prajitura Semiluna ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura semiluna prajitura nuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1851 (s) | 26 queries | Mysql time :0.022991 (s)