News Flash:

Prajitura "Sarut de ciocolata"

12 Iulie 2017
479 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert delicios cu trei straturi de ciocolata, aceasta prajitura iti va incanta simturile si te va cuceri de la prima degustare. Incerca si tu un „sarut de ciocolata“ si imparte-l si cu cei dragi!

Ingrediente:

Primul blat:
200 g ciocolata amaruie
120 g unt nesarat
4 oua
1 lingurita esenta de vanilie
3 lingurite cafea instant
1 praf de sare
80 g zahar brun
50 g faina

Prima crema:
5 lingurite apa fierbinte
200 g ciocolata amaruie topita
2 linguri pudra de cacao
200 ml frisca lichida
1 lingura zahar tos
1 praf de sare

A doua crema:
1 plic gelatina
170 g ciocolata alba sau fulgi de ciocolata alba
170 ml frisca lichida
50 ml apa rece

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi albusurile cu zaharul pana obtii o compozitie omogena. Incorporezi esenta de vanilie, galbenusurile, cafeaua instant, faina si ciocolata topita la microunde, pe care ai lasat-o la racit 5 minute. Adaugi praful de sare si mixezi pana se omogenizeaza perfect. Torni intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptorul incalzit la 180 °C, aproximativ 15 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pentru prima crema, amesteci foarte bine toate ingredientele. Dai la congelator crema obtinuta, aproximativ 25 de minute. Mixezi apoi la viteza mare cateva minute. Distribui uniform mousse-ul obtinut peste blat.
Lasi gelatina la hidratat in apa rece 10 minute. Combini apoi cu ciocolata topita pe baie de aburi si frisca lichida. Torni crema de ciocolata alba peste celelalta crema. Dai la rece 2 ore. Decorezi cu ciocolata rasa.

sursa: click pofta buna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

desert delicios
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018324 (s)