News Flash:

Prajitura rulata cu visine si nuca

16 Mai 2016
8559 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
450 gr faina de grau
6 galbenusuri
25 gr unt
10 gr zahar vanilinat
10 gr drojdie proaspeta
1 lingurita zahar pudra
100 ml lapte

Pentru crema:
30 gr nuci tocate
30 gr zahar pudra
6 albusuri

2 conserve cu visine

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia si zaharul pudra in cateva linguri de lapte cald.
2. Amesteca faina cu zaharul vanilat si cu untul.
3. Fa o gaura in mijloc si pune drojdia. Framanta. Adauga si putin lapte, apoi drojdia si galbenusurile. Framanta si lasa intr-un caldut, acoperit, vreo 30 de minute.
4. Imparte aluatul in mai multe bucati si trece cu sucitorul peste toate. Trebuie sa obtii foi destul de subtiri.
5. Pune pe fiecare doua siruri de visine, pe laturile mai lungi. Ruleaza din ambele parti inspre mijloc, dar lasa putin loc intre cele doua margini rulate.
6. Amesteca nucile cu zaharul pudra.
7. Mixeaza spuma albusurile, apoi incorporeaza-le in mixul cu nuci.
8. Pune crema in locul dintre marginile rulate.
9. Pune prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pana cand se rumeneste.
Serveste cu zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura visine prajitura nuca rulouri visine ochi pisica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2299 viz    0 com
1716 viz    0 com
1514 viz    0 com
1912 viz    0 com
939 viz    0 com
1114 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024110 (s)