News Flash:

Prajitura rasturnata cu portocale. Usor de facut

21 Iunie 2016
1799 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
100 gr unt
90 gr zahar pudra
2 oua medii
50 gr nuci tocate
50 gr faina de migdale (migdale macinate)
1 lingurita praf de copt
1,5 linguri de faina de grau
1.5 linguri de iaurt

Alte ingrediente:
2 portocale
75 gr zahar pudra
30 ml apa

Mod de preparare:

1. Feliaza portocalele. Lasa-le cu tot cu coaja, dar spala-le foarte bine in prealabil.
2. Pune apa si zaharul la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, pune feliile de portocale. Tine-le in mix cateva minute. Indeparteaza apoi de foc si lasa sa se raceasca usor.
3. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune in ea feliile de portocala cu siropul rezultat.
4. Mixeaza untul cu zaharul pudra, dupa care adauga ouale. Omogenizeaza.
5. Pune nuca, praful de copt, faina, faina de migdale si iaurtul. Omogenizeaza.
6. Transfera compozitia in tava, peste feliile de portocala si baga in cuptorul incins la 165 de grade Celsius, pentru vreo 50-60 de minute.
7. Scoate tava, las-o sa se raceasca putin, dupa care rastoarn-o usor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura rasturnata prajitura portocala tarta portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1769 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025425 (s)