News Flash:

Prajitura rasturnata cu banane

27 Iulie 2016
8081 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3-4 banane fara coaja

Pentru caramel:
70 gr zahar
3 linguri de unt
1 esenta de rom
1 lingurita scortisoara

Pentru aluat:
90 gr faina de grau
35 gr zahar
1 lingurita praf de copt
3 oua
125 ml de suc ​​de mere
1 varf de cutit de sare
90 gr unt

Mod de preparare:

1. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
2. Taie bananele pe lungime, in felii mai groase.
3. Pune-le in tava, unele langa altele.

Caramel
4. Pune untul si zaharul intr-o cratita, la foc mediu.
5. Cand incep sa se topeasca, adauga esenta de rom si scortisoara.

Aluat:
6. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si cu sarea.
7. In alt bol mixeaza spuma albusurile cu zaharul.
8. Incorporeaza apoi galbenusurile si sucul de mere.
9. Mixeaza putin untul, apoi pune-l peste albusuri.
10. Adauga mixul de faina. Amesteca usor.

Asamblare:
10. Toarna caramelul pregatit peste banane, apoi acopera cu compozitia anterioara.
11. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
12. Scoata tava, las-o 10 minute la racit, dupa care rastoarn-o usor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura rasturnata prajitura banane retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024255 (s)