News Flash:

Prajitura rasturnata cu ananas

15 Decembrie 2016
3162 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru topping:
9 linguri unt nesarat si topit
230 gr zahar brun
24 felii de ananas din compot (scurse de zeama)
50 cirese maraschino

Pentru prajitura:
210 gr faina alba
3 linguri amidon de porumb
1 lingurita jumatate praf de copt
1/2 lingurita sare
9 linguri unt nesarat si topit
150 gr zahar brun
3 linguri zahar granulat
3 oua
100 gr iaurt grecesc
3 linguri lapte
6 linguri suc de ananas (din compot)
1 lingura extract de vanilie

Pentru umplutura:
2 lingurite scortisoara
2 lingurita extract de vanilie
450 gr smantana pentru frisca
cca 100 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Pregateste trei tavi pentru copt (pune in fiecare cate o lingura de unt topit).
3. Presara putina zahar brun in fiecare tava apoi.
4. Aranjeaza feliile de ananas in fiecare tava, iar printre ele pune ciresele.
5. Amesteca amidonul cu faina, sarea si praful de copt.
6. Mixeaza untul cu zaharul.
7. Adauga sucul de ananas, laptele, oul, iaurtul si extractul de vanilie. Omogenizeaza.
8. Toarna usor peste ingredientele uscate. Omogenizeaza cu o spatula.
9. Pune compozitia in fiecare tava si coace vreo 30 de minute sau pana cand prajiturile trec testul cu scobitoarea.
10. Scoate prajiturile si lasa-le sa se raceasca.
11. Mixeaza smantana pentru frisca cu scortisoara, vanilia si zaharul pudra.
12. Asambleaza, punand pe fiecare strat cate putin din frisca. Blaturile, bineinteles, intrebuie intoarse.
13. Restul de frisca foloseste-l pentru a decora prajitura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura rasturnata prajitura ananas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019671 (s)