News Flash:

Prajitura rapida cu visine - Si dulce, si acrisoara, exact asa cum imi place mie

6 Iulie 2018
1505 Vizualizari | 0 Comentarii

Multi dintre noi adora deserturile cu visine. Aceste fructe ofera bucatelor un gust acrisor nemiapomenit. Insa nu intotdeauna avem suficient timp ca sa coacem un chec. Din acest motiv, v-am pregatit o reteta simpla de clafoutis de vara cu visine. Acest preparat este inventia francezilor, de care sunt foarte mandri. Desertul se prepara din ingrediente accesibile, insa gustul este unul extraordinar.

INGREDIENTE: 600 gr de visine; 30 gr de unt topit; 4 oua; 250 ml de lapte; 100 gr de faina; 100 gr de zahar; 12 gr de vanilie; un praf de sare.
MOD DE PREPARARE: Luati o forma de copt cu diametrul de 26 cm. O ungeti cu unt si o presarati cu 2 lingurite de zahar. Asezati visinile, fara samburi, in forma (puteti folosi visine conservate in suc propriu). Puneti toate ingredientele intr-un vas, le amestecati cu mixerul si turnati compozitia obtinuta peste visine. Coaceti checul timp de 40-45 de minute la temperatura de 180°С, pana capata o culoare maro-aurie.
Clafoutis-ul poate fi nu doar cu visine, ci si cu zmeura, caise, afine si multe alte fructe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020077 (s)