News Flash:

Prajitura "Puzzle", o bunatate cu ciocolata si budinca

27 Iulie 2016
18800 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru budinca:
900 ml lapte
3 plicuri budinca de vanilie
6 linguri zahăr granulat

Pentru aluat:
5 oua
25 gr zahar
10 gr zahar vanilinat
100 ml lapte
50 ml ulei
2 linguri cacao
250 gr faina de grau
10 gr praf de copt

Alte ingrediente:
375 gr smantana
4 linguri zahar granulat
10 gr zahar vanilinat
50 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Budinca:
1. Pregateste budinca cu ingredientele de la sarlota. Ai instructiunile pe plic. Trebuie sa obtii o budinca foarte consistenta. Las-o apoi la racit.

Aluat:
2. Separa ouale.
3. Mixeaza galbenusurile cu zaharul simplu.
4. Adauga uleiul si laptele. Continua sa mixezi.
5. Pune apoi faina, cacaoa si praful de copt. Omogenizeaza.
6. Bate spuma albusurile.
7. Incorporeaza-le cu o spatula in compozitia cu galbenusuri.
8. Unge o tava cu unt si pune aluatul in ea.
9. Pune in compozitie (fara sa apesi), din loc in loc, budinca pregatita.
10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute.
11. Intre timp mixeaza putin smantana cu zaharul vanilinat.
12. Cu 5 minute inainte de final, scoate tava din cuptor, intinde smantana peste prajitura si baga inapoi. De data aceasta pentru 10 minute.
13. Topeste ciocolata la bain-marie.
14. Scoate prajitura din cuptor si toarna ciocolata peste ea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura budinca retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1785 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021256 (s)