News Flash:

Prajitura pufoasa din aluat foietaj si crema de vanilie - un desert cremos si nemaipomenit de gustos

3 Aprilie 2018
1938 Vizualizari | 0 Comentarii

Desfaceti aluatul foietaj si il taiati in doua parti egale. Le pudrati cu faina si le intindeti cu facaletul in foi patrate (lungimea 24 cm). Puneti foaia de aluat in tava si faceti intepaturi cu furculita. Dati tava la cuptorul incins la 160 grade Celsius, pentru 20 de minute.
Pregatiti crema de budinca: incalziti laptele, adaugati zaharul cu zaharul vanilat, praful de budinca si amestecati, apoi adaugati galbenusurile de ou si amestecati pana cand crema se ingroasa. Puneti crema intr-un bol, acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider 20 de minute.

Citeste si Musti o data din prajitura Gabriela si te asigur ca o s-o iubesti toata viata - Prajitura copilariei mele

Bateti untul pana devine pufos si adaugati crema rece de budinca, amestecati crema la viteza medie timp de 1 minut. Asamblati prajitura direct in tava. Primul strat puneti o foaie coapta de foietaj, apoi repartizati pe toata suprafata crema de budinca.

Citeste si Prajitura "Venetia" cu crema de vanilie – un desert pe care il veti savura lingurita cu lingurita

Mixati 300 ml de frisca rece cu zaharul pudra, la viteza medie pana devine ferma. Apoi repartizati toata frisca peste crema de budinca. Peste frisca puneti a doua foaie de foietaj.

Rupeti ciocolata in bucati mici si turnati peste ea 150 ml frisca fierbinte, amestecati pana se topeste ciocolata, apoi puneti glazura peste prajitura. Dati la frigider pentru 6 ore, apoi o puteti portiona si servi cu o ceasca de ceai.

Iata, asadar, un desert super cremos si bun!

preluat de pe savuros

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciocolata
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1940 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034249 (s)