News Flash:

Prajitura "Pofticioasa" - 3 straturi, cu crema de budinca si ciocolata razuita

9 Mai 2017
14220 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

5 galbenusuri
150 gr zahar pudra
5 albusuri
50 gr zahar pudra
150 gr faina de grau
4 linguri cacao
5 linguri apa
1 praf de copt

Pentru umplutura:
750 ml lapte 1.5% grasimi
80 gr praf de budinca cu aroma de vanilie
5 galbenusuri

Pentru spuma de decor:
200 gr zahar fin
5 albusuri

Citeste si Ti-aduci aminte de biscuitii copilariei? - Cea mai populara reteta de cand eram eu mici

Alte ingrediente:
250 gr unt
20 gr zahar vanilinat
200 gr zahar pudra
150 gr gem
30 gr ciocolata

Mod de preparare:

Blat:
1. Mixeaza foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana se formeaza spuma.
2. Bate spuma albusurile, apoi incorporeaza zaharul. Omogenizeaza.
3. Amesteca galbenusurile cu apa, faina, cacaua si praful de copt. Amesteca usor.
4. Unge cu putin unt o tava de copt, presara faina, apoi toarna aluatul si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

Citeste si Ca sa faci o placinta cu gem sau cu branza, iti las mai jos reteta de aluat fraged


Umplutura:
5. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
6. Bate galbenusurile.
7. Dupa ce ai facut budinca, incorporeaz-o treptat peste galbenusuri, la foc potrivit spre mic. Amesteca usor in vas, ca sa nu se formeze cocoloase.
8. Dupa ce budinca s-a racit, adauga untul mixat cu zahar. Omogenizeaza usor, cu un tel.

Spuma:
9. Mixeaza spuma albusurile cu zaharul.

"Asamblare":
10. Transfera blatul pe un platou.
11. Intinde uniform gemul peste blat, apoi umplutura, iar la final spuma.
12. Decoreaza cu ciocolata data pe razatoare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura budinca prajituri bune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026805 (s)