News Flash:

Prajitura ,,Piramida de CIOCOLATA”! Sunt nespus de bucuroasa ca am descoperit una dintre cele mai iubite prajituri! Maine o fac iar :) Neaparat sa o incerci si tu. Uite reteta

16 Ianuarie 2017
44483 Vizualizari | 0 Comentarii
Se intampla in urma cu ceva vreme… S-a intamplat sa vreau ceva bun, ceva simplu de facut si cu multa ciocolata. M-am apucat sa fac un blat simplu cu cacao si o crema ganache de ciocolata, ca doar e cea mai buna si cea mai simplu de facut.

Ingrediente:

Pentru blatul cu cacao:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
1 lingura cacao neagra
esenta de rom
un varf de lingurita praf de copt

Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca
150 g crema de branza Almette
2 linguri zahar pudra
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blat cu cacao:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema pentru ornat:
Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa. Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze. Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma. Indreptam marginile foii de blat, apoi o impartim in 4 bucati de 12 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm. Ungem fasiile cu crema de ciocolata, apoi le suprapunem de jos in sus de la cea mai lata la cel mai ingusta, pentru a obtine piramida. Punem crema pentru ornat intr-un posh si ornam piramida. Punem la rece pentru cca o ora.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura piramida prajitura ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016202 (s)