News Flash:

Prajitura Piramida

30 Mai 2016
8450 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 albusuri + 1 galbenus
100 gr zahar pudra
150 gr faina de grau
foarte putina sare

Pentru crema:
250 gr zahar pudra
40 gr amidon alimentar
4 galbenusuri
315 gr unt
80 gr cacao pudra
200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Bate spuma albusurile.
2. Incorporeaza treptat un galbenus mixat bine.
3. Adauga faina in ploaie, zaharul si sarea. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat mai moale.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune aluatul in ea (intinde-l cat mai mult, ca sa obtii o foaie cat mai mare) si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 10-15 minute.
5. Scoate foaia din tava si acoper-o cu un prosop, ca sa se mentina calda.
6. Mixeaza galbenusurile cu amidonul alimentar.
7. Mixeaza untul cu cacao pudra, apoi compozitia cu galbenusuri peste ele. Omogenizeaza.
8. Taie foaia de aluat in fasii pe lungime si intercaleaza crema printre ele. Pastreaza niste crema ca sa decorezi prajitura.
9. La final topeste ciocolata si acopera prajitura cu ea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura ciocolata prajitura foi prajitura cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

12531 viz    0 com
1296 viz    1 com
11510 viz    0 com
4216 viz    0 com
4473 viz    2 com
1998 viz    0 com
1185 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024837 (s)