News Flash:

Prajitura pentru zile urate: prajitura pufoasa cu banane

1 Februarie 2019
1040 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert delicios, prajitura pufoasa cu banane te va cuceri de la prima degustare. Nu iti trebuie multe ingrediente si nici nu este foarte complicat de realizat. Cu siguranta o vei adora!

Ingrediente:
Pentru blat:

  • 300 g zahar
  • 60 g unt
  • 230 g smantana
  • 2 oua
  • 400 g banane, pasate
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare

Pentru crema:

  • 80 g unt, la temperatura camerei
  • 60 g + 2 linguri smantana
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • 300 g zahar pudra

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 176 °C. Mixezi zaharul cu untul, apoi adaugi smantana si ouale. Incorporezi piureul de banane si esenta de vanilie. Combini cu faina, sarea si bicarbonatul de sodiu pana cand obtii un amestec omogen. Pui aluatul intr-un vas uns cu putin unt. Dai la cuptor 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi sa se raceasca complet.

Mixezi untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugi treptat smantana pana cand obtii o crema pufoasa. Ungi blatul cu crema. Nivelezi si decorezi cu felii de banana daca vrei. Servesti imediat sau pastrezi la rece.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura pufoasa prajitura banane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012647 (s)