Ingrediente:400 gr
faina200 gr zahar
3 linguri
cacao1 lingurita
praf copt400 gr gem caise
250 ml
apa minerala250 ml ulei
esenta portocala
200 gr nuci
50 gr
ciocolata amaruie50 gr
portocala confiataMod de preparare:Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt. Amestecam ingredientele uscate. Adaugam uleiul, apa minerala, esenta si gemul. Daca nu aveti gem de caise puteti folosi si alt gem cu conditia sa fie acrisor. Amestecam pana la omogenizare. Nuca o prajim in cuptor si apoi o sfaramam astfel incat sa ramana bucatele.
Amestecam si turnam aluatul in vasul
slow cooker. In mod normal vasul este antiaderent insa mie mi-a fost teama, fiind vorba de un blat umed, ca nu voi reusi sa o scot perfect din forma asa ca am folosit hartie de copt. Setam la temperatura high pentru doua ore si treizeci de minute. Lasam sa se raceasca si apoi taiem prajitura felii. Topim ciocolata amaruie pe
bain-marie, impreuna cu uleiul si turnam peste felia de prajitura (daca tineti post verificati ambalajul sa fiti siguri ca ciocolata este de post). Presaram deasupra coaja de portocala.
sursa:
sanatatea
Comentarii (0)