News Flash:

Prajitura pentru Craciun

24 Decembrie 2013
2766 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
1 plic praf de copt

Pentru crema:
doua banane
250 ml frisca lichida
o portocala
100 grame stafide
3 oua
100 ml lapte

Pentru ornat:
o portocala
100 ml frisca
1 kiwi

Pentru insiropat:
o esenta de rom
un plic zahar vanilat
150 ml apa

Mod de preparare:

Blat:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si faina care se adauga in ploaie, in care s-a amestecat praful de copt. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Crema:
Se pune laptele la foc mic peste care se adauga ouale batute spuma. Se lasa la foc mic pana se ingroasa putin. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se adauga  frisca batuta spuma, portocala si bananele taiate marunt. Se adauga si stafidele care au stat 10 minute in apa cu putin rom.

Blatul se lasa la racit, se taie in doua si se insiropeaza prima parte, se aduga crema peste care se asaza si cealalta jumatate de blat. Se insiropeaza si aceasta.

Se orneaza cu frisca, portocale taiate felii subtiri si kiwi.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014729 (s)