News Flash:

Prajitura pentru Ajunul Craciunului

23 Decembrie 2014
1907 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina
300 g fructe uscate tocate
2 lingurite coaja de portocale rasa
150 g unt
2 linguri suc de portocale
2 oua batute
80 g zahar brun
125 g nuci
1 pliculet praf de copt
3 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Amestecam fructele cu unt, zahar, coaja de portocala si sucul de portocala si punem pe foc. Lasam la fiert timp de 3-5 minute pana cand se dizolva zaharul. Indepartam de pe foc si lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 150 grade. Ungem o tava dreptunghiulara si o tapetam cu hartie de copt. Adaugam faina si ouale peste amestecul de fructe. Punem compozitia in tava si adaugam nucile deasupra. Bagam la cuptor timp de 45 de minute. Bagam gemul la microunde pana cand acesta se topeste. Ungem prajitura cu gem, o acoperim apoi cu folie si o lasam sa se raceasca peste noapte. Se serveste a doua zi.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura ajun ajun craciun retete prajituri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020154 (s)