News Flash:

Prajitura Pavlova cu fructe si menta

12 Decembrie 2014
3784 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 albusuri
putina sare
cca 230 gr zahar pudra
2 lingurita faina de porumb
1 lingurita otet de vin alb
cca 230 gr smantana batuta
fructe pentru decor
frunze de menta proaspete

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 150 de grade Celsius si pune hartie de copt intr-o tava rotunda. Mixeaza albusurile cu sare. Dupa ce se formeaza spuma, adauga treptat zahar. Mixeaza pana cand compozitia este groasa si luceste, iar zaharul e complet dizolvat. Pune atunci otetul si faina de porumb cu o lingura de metal.

Pune compozitia in cercul trasat si da-o la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand isi schimba culoarea si devine procanta. Atunci redu temperatura, treptat, la 120 de grade Celsius si mai tine in cuptor 10 minute. Opreste aragazul, lasa prajitura sa se raceasca inauntru, dar cu usa deschisa.
Intre timp, spala fructele. Dupa ce s-a racit prajitura, scoate-o din cuptor, "tapeteaz-o" cu frisca si decoreaz-o cu fructe si frunzele de menta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pavlova prajituri retete culinare desert retete craciun culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4378 viz    0 com
2145 viz    0 com
1680 viz    0 com
1979 viz    0 com
13037 viz    0 com
1992 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021551 (s)