News Flash:

Prajitura „O noapte la Venetia”- se prepara foarte usor, este rafinata si extrem de delicioasa

18 Mai 2018
1755 Vizualizari | 0 Comentarii

Va prezentam o reteta minunata de prajitura. Aceasta prajitura are un nume foarte interesant si romantic „O noapte la Venetia”. Este compusa dintr-un blat fin de de cocos, blat de ciocolata, crema delicioasa de vanilie si o glazura minunata de ciocolata neagra, combinatia dintre straturi este fabuloasa. Cu aceasta prajitura iti vei uimi intreaga familie. Va garantam ca o veti manca cu pofta pana la ultima firimitura.

Intr-un bol mixati 6 albusuri spuma apoi adaugati 60 g zahar si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati 5 linguri de faina, fulgii de cocos si amestecati cu spatula, pana la omogenizare. Intindeti compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (cu dimensiunile de 25× 35 cm) si lasati tava deoparte.

In alt bol mixati spuma 4 albusuri, adaugati 40 g zahar si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati 4 galbenusuri unul cate unul, le incorporati, apoi adaugati 4 linguri de faina, cacao si praful de copt, amestecati usor cu spatula pana la omogenizare si intindeti aluatul in tava peste blatul cu cocos. Dati tava la cuptorul incins la temperatura de 180°C, pentru 20 de minute.

Intre timp pregatiti crema ce vanilie: intr-un bol mixati 6 galbenusuri cu 150 g zahar pana devin cremoase, adaugati 6 linguri de lapte, mixati putin si puneti compozitia intr-un vas la bain-marie. Amestecati continuu pana cand incepe sa se ingroase. Crema va fi gata repede si trebuie sa aveti mare grija, daca lasati crema mai mult decat trebuie se va taia.

Cand crema este gata adaugati esenta de vanilie, amestecati si dati deoparte sa se raceasca complet. Intr-un bol bateti bine 200 g de unt moale, la temperatura camerei pana devine cremos. Adaugati treptat cate o lingura de crema de vanilie in crema de unt si mixati la viteza mica. Continuati astfel pana incorporati astfel toata crema de vanilie. Intindeti crema astfel obtinuta peste blatul rece cu cocos si cacao.

Pregatiti glazura: puneti intr-un vas, la bain-marie, ciocolata rupta bucatele, 50 g unt si 6 linguri de lapte. Amestecati pana cand ciocolata este complet topita. Glazura astfel obtinuta o lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi o turnati deasupra prajiturii. Nivelati bine si dati prajitura la frigider pentru aproximativ 8 ore, apoi o puteti taia in forma dorita de patrat, dreptunghi, romb cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cocos bain-marie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014965 (s)