News Flash:

Prajitura nemteasca cu mac si branza – delicioasa si extrem de simplu de preparat!

3 Ianuarie 2017
11021 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
 300 g de faina de grau
130 g de unt
100 g de zahar

Pentru umplutura:
750 ml de lapte
150 g de zahar
100 g de unt
250 g de branza de vaci (cas)
1 ou
150 g de mac (marunt)
150 g de gris

Mod de preparare:

1. Amestecam faina, untul si zaharul, maruntim in asa fel incat sa obtinem din tot acest amestec sfaramaturi.
2. Se ia 2/3 din aceste sfaramaturi si se aseaza pe partea de jos a formei de 24 cm, presam usor cu mainile si dam la frigider.
3. Intr-o cratita mare, se amesteca lapte, zahar si ulei pentru umplutura, se pune la foc si se aduce pana la fierbere.
4. Se adauga in laptele fiert macul si grisul, se amesteca si se lasa sa stea timp de 10 minute.
5. Se primeste o compozitie asemanatoare cu smantana.
6. Mixam branza de vaci cu oul.
7. Se adauga branza in compozitia de mac si se amesteca.
8. Punem umplutura pe aluatul din frigider, se presoara cu sfaramaturile ramase de aluat.
9. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si o dam pe 1 ora.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mac prajitura branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023124 (s)