News Flash:

Prajitura Negresa - Desert facut numai din doua ingrediente

20 Martie 2018
1170 Vizualizari | 0 Comentarii

Prajitura Negresa este una din deliciile dupa care suntem topiti cu totii. Uita de retetele complicate, de moduri de preparare simandicoase. Aceasta prajitura se poate prepara usor, in doar 5 minute, cu doar 2 ingrediente.

Cele doua ingrediente suficiente pentru a face negresa sunt amestecul de praf de negresa, pe care il gasesti in supermarketuri si piure de dovleac. Piureul de dovleac se face din dovleacul copt, care se paseaza cu ajutorul unui blender sau cu o banala furculita.

Amesteca praful de negresa cu piure-ul de dovleac (o cana de piure e suficienta la un plic de praf de negresa). Puneti aluatul in tava si lasati-l la cuptor pana vedeti ca se rumeneste.Cum faci o negresa de post?
Ingrediente Negresa de post: 1 cana zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 4 linguri cu gem sau dulceata, 3 linguri cacao, o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci), o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie), 2 cani faina si stafide (sau mere, prune, caise uscate).

Pentru glazura:

  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri si jumatate de apa clocotita

Mod de preparare Negresa de post:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata. Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura negresa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016948 (s)