News Flash:

Prajitura Napoleon cu frisca si piersici

13 Martie 2015
5067 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 foaie aluat foitaj
230 gr smantana
2 linguri sirop de artar
1 lingura zahar granulat
1 lingurita vanilie
2 piersici proaspete (daca nu ai, foloseste-le pe cele din compot)
cca 50 gr zahar pudra
cca 50 gr inghetata
cca 100 gr nuci pecan

Mod de preparare:

Intinde foaia de aluat. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie foaia in trei fasii, pe lungime. Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie pergament, pentru 15 minute.
Cat timp se raceste aluatul, bate smantana ca sa pregatesti frisca. Pune in ea siropul de artar, zaharul granulat si vanilia.

Asamblare:
Feliaza fin piersicile. Taie pe lungime aluatul, ca sa obtii in total 6 straturi. Acopera-le pe primele doua cu jumatate din cantitatea de smantana si cu un sfert din feliile de piersica. Pune al treilea strat de aluat, restul de frisca, felii de piersica, apoi ultimele straturi de aluat.
Decoreaza cu restul de sirop de artar, presara niste zahar pudra si, daca mai ai, pune si nuci pecan. La final adauga inghetata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura napoleon retete prajituri frisca dulciuri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2246 viz    0 com
1520 viz    0 com
1895 viz    0 com
4600 viz    1 com
2808 viz    1 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027935 (s)