News Flash:

Prajitura Marlenka

11 Martie 2012
3878 Vizualizari | 0 Comentarii
Marlenka
Ingrediente:

Pentru 5 foi:

600 gr faina
2 oua
200 gr zahar
60 gr unt
40 gr miere
jumatate lingurita de praf de copt
 
Pentru crema:

30 gr miere
2 oua
60 gr unt
230 ml lapte condensat
150 gr nuci macinate

 Mod de preparare:

Preparare foi:


Mierea si zaharul se pun pe foc, se lasa sa se topeasca, se adauga untul, se amesteca pana se topeste, apoi se pune cate un ou amestecand continuu, si la final, punem praful de copt. Lasam compozitia sa se raceasca putin, si se adauga faina, se framanta bine pana totul se omogenizeaza.
Din aluatul obtinut, impartim in 5 bucati, si se coc pe o tava. Am copt pe cercul de la o tava de tort cu peretii detasabili, cu diam 27 cm.
Tava se unge cu putin ulei, si cu ajutorul sucitorului, se intinde foaia. Se coace timp de 10 min, pana se rumeneste usor.

Preparare crema:

Intr-o cratita mica, se topeste untul. Bateti ouale usor intr-un castron, si peste ele turnati untul topit impreuna cu mierea. Se adauga treptat laptele condensat. Se pune crema inapoi pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa.

Crema se pune pe foi, si deasupra se presara nuca macinata. Optional, topiti putina ciocolata si decorati prajitura.
Marlenka pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar unt miere lapte condensat nuci cratita ciocolata marlenka
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1502 viz    0 com
8479 viz    0 com
2351 viz    0 com
1129 viz    0 com
4385 viz    0 com
1403 viz    0 com
2279 viz    2 com
3115 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1749 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029591 (s)