News Flash:

Prajitura Marlenka

4 Februarie 2015
10900 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajitura:
2 oua
30 gr unt
230 gr zahar
2 linguri miere de albine
2 lingurite praf de copt
cca 1.2 kg faina alba

Pentru umplutura:
3 oua
2 linguri miere de albine
225 gr lapte condensat dulce
cca 30 gr unt
cca 100 gr nuci / fistic / arahide

Mod de preparare:

Prajitura:
Mixeaza zaharul si mierea de albine pana s-au topit. Adauga untul, omogenizeaza, apoi pune ouale si praful de copt. Treptat pune si faina. Daca ti se pare ca e prea solida compozitia, mai adauga niste lapte. Imparte aluatul in 5 si intinde fiecare bucata pe masa (sa aiba aceeasi dimensiune la final. Coace fiecare bucata de aluat in cuptorul incins la 150 de grade Celsius, in jur de 3-4 minute (trebuie sa se rumeneasca).

Umplutura:
Amesteca toate ingredientele, cu exceptia nucilor. Pune crema pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba, ia-o si las-o la racit.

Asamblare:
Alterneaza blaturile cu umplutura. La final, pe ultimul strat de umplutura presara bucati de nuci si decoreaza cu ciocolata topita.
Indicat este ca, inainte de servire, prajitura sa stea in frigider 6-8 ore.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri reteta marlenka retete prajituri retete culinare retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022252 (s)