News Flash:

Prajitura "Malai dulce", un desert pe cat de simplu, pe atat de gustos si de nerefuzat. Se face rapid, fara batai de cap!

2 August 2017
82878 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura "Malai dulce", este o prajitura simpla, dar cu gust bun si culoare placuta, iar odata incercata, poate deveni favorita, pentru familia toata.

Ingrediente:

4 oua medii
200 g zahar
400 g iaurt grecesc
200 g perle de branza, sau branza proaspata de vaci
100 g unt cu 82% grasime
250 g malai
150 g faina
1 plic praf de copt
3 plicuri zahar vanilat
50 g stafide
coaja rasa de la o lamaie

Citeste si Minunatiile acestea te racoresc in toiul verii - Briose "Inger de zapada"

Mod de preparare:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
Malaiul se macina cat de fin, cu rasnita de cafea, apoi se amesteca cu faina.
Stafidele le punem la hidratat in apa cat sa fie acoperite si se lasa 30 de minute.
Se separa albusurile de galbenusuri si se presara sare peste ele.
Se mixeaza untul moale cu galbenusurile si jumatate din zahar, pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga iaurtul, apoi malaiul cu faina si se lasa compozitia sa se odihneasca 30 de minute, pentru a se hidrata malaiul.
Se adauga branza, stafidele hidratate si coaja de lamaie si se omogenizeaza compozitia.
Albusurile se mixeaza spuma, adaugand treptat si restul de zahar si pe cel vanilat, apoi, se incorporeaza bezeaua in compozitia cu malai.
Se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se serveste prajitura "Malai dulce", rece, pudrata cu zahar.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura simpla iaurt grecesc spuma zahar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014793 (s)