News Flash:

Prajitura Krantz

11 Martie 2014
2997 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura Krantz cu gust acrisor de crema de lamaie, este o solutie perfecta atunci cand aveti invitati in casa dvs.
Prajitura Krantz este o reteta de prajituri speciala, delicioasa si cu un aspect deosebit mai ales pe mesele festive. Aceasta se prepara cu mai multe creme, noi am ales pentru dvs gustul acrisor de lamaie. Blatul galben, se imbina perfect cu crema de lamaie putin decolorata, iar pe desupra se decoreaza cu zahar ars si bucati de miez de nuca.

Ingrediente

Pentru blat:
10 oua
200 g zahar
200 g faina

Pentru crema:
1 kg lapte
5 linguri de faina
250 g zahar
4 pachetele zahar vanilinat
coaja rasa si zeama de la o lamaie
2 pachete unt (merge si margarina)
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat se folosesc 2 tavi de cozonac. In doua boluri, se separa galbeunusurile de albusuri, se bat alabusurile cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus si faina treptat.
Se pune laptele la fiert cu zaharul, se adauga faina, lamaia, esenta de vanilie dupa omogenizare, se ia de pe foc si se lasa la rece.
Se freaca o lingura de unt cu una de crema pana se topeste cu o lingura de lemn numai intr-o singura directie.
Miezul de la 60 de nuci se coace in cuptor si se curata de coaja. Se arde 200 g zahar in care se pune miezul, se da iar la rece, dupa care se piseaza, se taie blatul in 3 si se umple cu crema.
Prajitura Krantz va avea doua insertii de crema, iar pe desupra crema de zahar ars cu nuci.

Prajitura Krantz recomandata de gatitul.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajitura krantz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1927 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025422 (s)