News Flash:

Prajitura Kinder Bueno

12 Februarie 2019
2074 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Blat:

  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3,5 linguri faina
  • 3,5 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri miez de nuca prajita si zdrobita cu sucitorul

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 150g zahar tos
  • 3 linguri faina alba
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 100g ciocolata cu lapte de buna calitate
  • 250g unt cu minim 80% grasime la temperatura camerei

Mai aveti nevoie de:

  • 200-300g nutella( crema de ciocolata)
  • 300g biscuiti
  • 200-250ml frisca
  • fulgi de cocos sau ciocolata alba rasa
  • putina esenta de rom

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca si amestecm usor peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul. Coacem blatul intr-o tava de dimensiuni 26×38 (tava putin mai mare decat cea clasica de prajituri) tapetata cu hartie de copt timp de 15 minute. O sa vedeti ca blatul se rumeneste putin deasupra, asta inseamna ca este copt.

Scoatem blatul si caldut il ungem cu nutella apoi cand este rece il desprindem de pe hartia de copt. Eu am pus un strat subtire pentru ca nu am vrut ca prajitura sa fie prea dulce. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat laptele, faina si praful de budinca. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca.

Il impartim in doua si intr-o jumatate adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele. Acoperim ambele creme cu o folie de plastic sa nu faca pojghita si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, in fiecare adaugam 125g unt si mixam bine. Obtinem doua creme delicioase!

Asamblam prajitura; peste blatul cu nutella punem crema galbena apoi un strat de biscuiti trecuti rapid prin apa cu putina esenta de rom, crema de ciocolata, frisca si deasupra ciocolata rasa sau nuca de cocos. Bagam prajitura la frigider si o tinem la rece minim 3 ore apoi o taiem cu un cutit trecut prin apa calda.

Reteta ne este recomandata de Amalia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

kinder bueno
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020660 (s)