News Flash:

Prajitura "Iubi", un desert rapid si delicios! E gata in cateva minute

29 Mai 2017
30698 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pachet piscoturi

Pentru sirop:
800 g frisca
2-3 linguri ness

Pentru crema:
1 kg frisca
500 g mascarpone
400 g iaurt
6 oua
20 g gelatina
10 linguri zahar
1 kg capsuni
1 kg zmeura

Mod de preparare:

Vom incepe cu siropul pentru piscoturi.
Incalzim usor frisca lichida si diluam ness-ul in ea. Mai intai diluam ness-ul in putina frisca si apoi il turnam in fir subtire in vasul de pe foc, amestecand continuu.
Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie usor incalzita pentru a se dilua nessul.
Dam siropul deoparte si ne ocupam de crema.
Mixam frisca spuma.

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam si putina sare, un varf de cutit, nu mai multa, pentru accentuarea gustului.
Mixam apoi ouale cu zaharul la bain-marie, pana devin spumoase.
Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam tot la bain-marie, dupa ce am dat deoparte spuma de oua.
Turnam apoi gelatina in fir subtire peste spuma de oua si mixam energic cateva minute bune, pana ce spuma va fi racita.

Citeste si Prajitura "Caramela" - Preferata gospodinelor, gata in mai putin de 30 de minute

Adaugam mascarponele, apoi iaurtul, omogenizand crema dupa fiecare adaos, iar la final incorporam frisca bine batuta.
Pregatim o tava de aragaz si asamblam prajitura in straturi, incepand cu un strat de piscoturi trecute prin siropul de frisca si ness, apoi crema, iar piscoturi si tot asa, culminand cu un strat de crema.
Deasupra vom aseza frumos, jumatati din capsunile bine spalate si scurse si mai decoram cu un topping de zmeura.
Fierbem zmeura cu putin zahar pana obtinem o dulceata mai fluida si o turnam rece, in fir subtire, peste prajitura.
Recomandat ar fi sa turnam toppingul dupa portionare ca sa se prelinga frumos si pe marginile prajiturii.

Prajitura asamblata se va da la rece, cel putin o ora, pentru a se intari usor crema, apoi se va portiona.
O alta varianta, pe care Vladutz a pus-o in practica, ar fi ca siropul prin care trecem piscoturile sa fie din visine si zmeura, iar prajitura la final sa fie glazurata cu o dulceata de trandafiri.
Este mult mai racoroasa a doua varianta, dar fiecare poate alege varianta care il reprezinta, oricum sunt delicioase ambele.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piscoturi mascarpone gelatina zmeura bain-marie dulceata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015273 (s)