News Flash:

Prajitura interzisa copiilor - Desert cu crema de ciocolata si lichior

6 Iulie 2017
461 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
150 g zahar
180 g faina
50 g cacao
4 oua
suc de lamaie
praf de copt
lichior de ciocolata

Pentru crema:
500 g ciocolata
100 g unt
coniac
 
Mod de preparare:
 
Blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare, impreuna cu sucul de lamaie. Se adauga peste galbenusuri, se omogenizeaza si se presara faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza totul si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi si se stropesc cu putin lichior de ciocolata.

Crema:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Se adauga untul si cateva linguri de coniac si se freaca energic. Se monteaza prajitura, intinzand crema pe foile pregatite anterior. Se pun una peste alta, iar deasupra se presara ciocolata rasa.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014881 (s)