News Flash:

Prajitura Inghetata falsa - FOTO

5 Ianuarie 2012
15312 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura Inghetata falsa
Ingrediente:

Blat:

6 oua
12 linguri de zahar tos
1 lingurita rasa de bicarbonat
10 linguri faina
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilat
   
Crema:
   
4 galbenusuri
2 linguri de faina
200 ml lapte rece
200 g unt
100 g zahar pudra
   
Glazura:
   
4 albusuri
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
   
   
Mod de preparare:
   
Blat:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul, se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn “peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Crema:   

Galbenusurile se freaca cu faina, se adauga treptat laptele rece si se pun la fiert pe baie de abur, amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Untul cu zaharul se freaca spuma si se adauga apoi amestecul de crema putin cate putin, amestecand mereu.

Glazura:

Se bat bine pe abur pana se ingroasa si se intaresc si apoi se bat pana se racesc.

Blatul se acopera cu crema, apoi se pune glazura si se rade ciocolata. Se lasa la rece cateva ore si apoi se taie.

Reteta Prajitura Inghetata falsa ne este recomandata astazi de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Prajitura_Inghetata_falsa1
oua zahar tos bicarbonat faina cacao zahar vanilat galbenusuri lapte unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4118 viz    0 com
1398 viz    0 com
2168 viz    0 com
3505 viz    0 com
3637 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013540 (s)