News Flash:

Prajitura Indecenta

12 Noiembrie 2014
2919 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

225 g faina
85 g cacao pudra
350 g zahar pudra
1½ lingurita bicarbonat de sodiu
1½ lingurita praf de copt
250 ml lapte
2 oua
250 ml apa clocotinda
125 ml ulei vegetal
2 lingurite extract de vanilie

Pentru topping:

200g ciocolata de menaj
200ml smantana

Mod de preparare:

incinge cuptorul la 180 de gade Celsius si greseaza o tava o tava de copt. Pune toate ingredientele pentru balt, cu exceptia apei, intr-un bol mare si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi, treptat, apa clocotinda. Pune aluatul in tava si baga-l in cuptor pentru 25-35 de minute (e gata cand trece testul cu scobitoarea).
Pune ciocolata de menaj si smantana la foc mic si amesteca in mod constant. Dupa ce s-a topit de tot, ia-o de pe foc si mixeaza-o pana cand se ingroasa. Las-o deoaprte 1-2 ore sau pana cand se ingroasa suficient.

Taie blatul in doua, pe orizontala. Intinde jumatate de compozitie pe un strat, acopera cu al doilea, pune restul de ciocolata, apoi presara niste zahar pudra.

De ce i se spune Prajitura indecenta? Pentru ca are multa ciocolata si vanilie, iar despre acestea se stie ca au efecte afrodisiace.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura indecenta prajituri retete culinar desert ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027715 (s)