News Flash:

Prajitura in straturi

24 Aprilie 2014
3094 Vizualizari | 0 Comentarii
Pas 1: Pregateste un blat simplu de pandispan cu portocala

Ingrediente:
230 gr faina cernuta
1/4 lingurita praf de copt
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
putina sare
4 galbenusuri
cc 200 gr zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
4 albusuri
1 lingura zahar
zahar fina

Mod de preparare:
Amesteca praful de copt cu faina si cu sarea. Bate galbenusurile cu zahar si vanilie pana obtii o compozitie galbena, mai groasa. Separat, bate spuma albusurile cu o lingura de zahr. Adauga faina si amesteca foarte bine, dupa care pune si coaja rasa de portocala. Toarna compozitia intr-o tava si bag-o in cuptorul incins la 200 grade Celsius, pentru 12-15 minute. Cand e gata, rastoarna blatul pe o hartie pergament, pe care ai presarat zahar in prealabil.
Dupa vreo 20 de minute, timp in care s-a racit, taie-l in 3, intinde pe fiecare gem sau nutella si ruleaza-le. Acopera cu folie si baga in frigider pentru vreo ora.

Pas 2: pregatim prajitura cu ciocolata

Ingrediente:
1 lingurita extract de vanilie pur
cca 100 gr smantana
2 oua mari
1 lingurita sare kosher
1 lingurita bicarbonat de sodiu
cca 100 gr zahar brun
cca 200 gr unt nesarat (taiat cuburi)
500 gr faina
300 gr zahar granulat
170 gr cacao neindulcita

Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 176 grade Celsius. Greseaza cu unt 2 tavi rotunde, apoi tapeteaza-le cu hartie pergament. Mixeaza faina, cacao, zaharul granulat, bicarbonatul de sodiu, zaharul brun si sarea. Amesteca la foc mic untul cu 200 ml de apa. Cand incepe sa fiarba, adauga faina si amesteac foarte bine, cu un mixer electric. Pune apoi, treptat, ouale, iar la final smantana si vanilia. Impartea compozitia obtinuta in tavile pregatite anterior si da-le la cuptor pana trec testul scobitorii (35-45 de minute). Lasa-le sa se raceasca apoi vreo 20 de minute si muta-le pe un gratar.

Pas 3: Pregatim frisca

Ingrediente:
50 ml apa rece
1 lingurita gelatina fara aroa
cca 200 gr smantana pentru frisca
1 lingura zahar alb
1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:
Pune apa intr-un bol mic de microunde, presara gelatina si baga-l in cuptor pentru 5 minute. Scoate-l, lasa-l 10 minute ca sa ajunga la temperatura camerei (gelatina trebuie sa fie lichida, dar nu calda, atunci cand o pui in crema). Mixeaza zaharul cu smantana si vanilia, iar cand e gata, adauga grlatina. Baga in frigider pentru o ora.

Pas 4: Asamblam prajitura
Pe o fasie de prajitura cu ciocolata se pune frisca, apoi prajitura rulata si se acopera cu frisca. Se pune al doilea strat de prajitura cu ciocolata si restul de frisca. Se decoreaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajitura straturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1851 viz    0 com
2509 viz    0 com
1222 viz    0 com
1275 viz    0 com
1346 viz    0 com
1536 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1465 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028048 (s)