News Flash:

Prajitura gustoasa cu migdale si gutui

2 Februarie 2012
2046 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu migdale si nuci
Ingrediente:

350 ml apa
2 felii de panetone
200 g zahar
1 kg gutui taiate in cubulete
2 linguri fulgi de migdale
2 batoane de scortisoara
3 linguri nuci pisate
¼ lingurita scortisoara
8 g unt topit
1 lingura zahar
iaurt natur


Mod de preparare:

Mai intai incingem la 180 de grade cuptorul, dupa care punem sa fiarba intr-o oala scortisoara cu zahar si apa. Ca sa se dizolve tot zaharul, amestecam cu o lingura de lemn. Dupa aceea punem si gutuile in oala si dam la cuptor in jur de 2 ore. Cand a expirat timpul scoatem oala si o lasam la racit cam 10 minute. In acest timp panetonele se faramiteaza intr-un blender. Firimiturile se amesteca in alt vas cu untul topir, nucile, zaharul si alunele. Apoi scurgem gutuile de zeama si le asezam intr-un vas de iena. Turnam 125 ml sirop peste gutui si presaram compozitia sfaramicioasa. Iarasi dam la cuptor. timp de 15 minute. Se serveste cu iaurt.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa panetone zahar gutui scortisoara nuci unt cuptorul oala blender iaurt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013976 (s)