News Flash:

Prajitura "Greta Garbo" - Una dintre cele mai iubite prajituri ardelenesti cu foi

4 Octombrie 2016
3373 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6618 RON (0.0000)
USD: 4.0162 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

600 gr faina
170 ml lapte
50 gr drojdie
300 gr nuci date prin masina
300 gr untura
200 gr zahar
4 oua mai mici
un borcan de gem de caise sau de cirese
o ciocolata de menaj

Mod de preparare:

1. Amesteca faina cu untura.
2. Fa o gaura in mijloc si pune acolo 4 galbenusuri, drojdia dizolvata in lapte caldut si 3 linguri de zahar. Omogenizeaza, apoi imparte aluatul in 4.
3. Amesteca gemul cu nucile maruntite.
4. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in mixul cu nuci si gem.
5. Intinde prima foaie cu sucitorul si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Unge cu crema, apoi pune a doua foaie, iar crema si tot asa pana la final.
7. Ai grija sa intepi ultima foaie de aluat cu furculita, din loc in loc.
8. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius. E gata cand prinde o culoare rumena.
9. Topeste ciocolata la bain-marie si decoreaza prajitura cu ea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

greta garbo prajitura foi foi umplute foi crema crema nuci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1716 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022651 (s)