News Flash:

Prajitura greceasca - FOTO

17 Ianuarie 2012
3912 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura greceasca
Ingrediente:

1 pachet foi de placinta (400 grame)
1 pahar de iaurt (200 ml)
1 pahar de ulei
1 pahar de zahar
4 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
1 fiola esenta de rom
sirop de zahar ars (6, 7 linguri zahar, 3 cani apa)

Mod de preparare:

Se dezgheata foile de placinta. Se zdrentuiesc, se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma). Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade).

Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar (eu am pus zahar brun). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voie sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin.  Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Se taie cand e rece.
Prajitura greceasca din imagini a fost pregatita de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Prajitura_greceasca1.JPG
iaurt ulei zahar oua zahar vanilat lamaie zahar ars apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3258 viz    0 com
2816 viz    0 com
2554 viz    0 com
2629 viz    0 com
1368 viz    0 com
2344 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019687 (s)