News Flash:

Prajitura greceasca cu portocala si nuci

24 Septembrie 2014
3520 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajitura
2/3 cana iaurt grecesc cu 2% grasime
1 1/4 cana nuci tocate marunt
1 lingurita scortisoara
2 lingurite praf de copt
2 cani faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita nucsoara macinata
2 oua mari, la temperatura camerei
3/4 cana zahar brun
1/2 cana suc de portocale
2 lingurite coaja rasa de portocala
1/4 cana ulei de masline
1/4 lingurita sare

Pentru sirop
1/4 cana zahar brun
1/3 cana suc de portocale
2 cuisoare intregi
1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Tapeteaza o tava cu ulei si faina. Adauga nucile intr-o alta tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 6-7 minute. Scoate nucile si pune-le imediat pe o farfurie pentru a se raci. Intr-un bol incapator adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, cuisoarele macinate si sarea. Amesteca totul foarte bine.

Intr-un alt bol mai mic adauga iaurtul, coaja si sucul de portocale si amesteca bine. Mixeaza ouale si zaharul la viteza maxima pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi treptat amestecul de iaurt preparat anterior. Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat, adauga treptat uleiul. Rastoarna  apoi compozitia umeda peste cea uscata, in doua etape, amestecand foarte bine, astfel incat sa eviti cocoloasele. Adauga apoi o cana din cantitatea de nuci si amesteca bine.

Toarna compozitia in tava tapetata cu ulei si faina si coace timp de aproximativ 45 de minute. Poti verifica daca prajitura este coapta inserand o scobitoare in mijlocul acesteia. Daca iese curata inseamna ca prajitura este gata, in schimb, daca pe scobitoare observi urme de blat, aceasta este inca cruda.

In timp ce prajitura se coace poti prepara siropul. Adauga intr-un vas pentru prepararea sosurilor sucul de portocale, zaharul, cuisoarele si coaja de portocale. Lasa compozitia sa fiarba la foc mic timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Strecoara sosul pentru a indeparta coaja de portocala si cuisoarele si lasa-l sa se raceasca.

Scoate prajitura pe un gratar. Adauga siropul peste prajitura avand grija sa il imprastii uniform. Presara deasupra nucile ramase.
Poti servi prajitura calduta sau la temperatura camerei. Nu o taia insa cand este fierbinte. Merge de minune alaturi de o ceasca cu ceai sau cu cafea.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura greceasca prajitura nuca retete culinar sfaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026764 (s)