News Flash:

Prajitura Fulg de nea - Reteta usoara pentru platoul cu prajituri de sarbatori

28 Noiembrie 2016
67318 Vizualizari | 4 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
180 gr zahar
5 galbenusuri
200 gr faina
1 plic zahar vanilat
10 linguri apa
8 gr praf de copt

Pentru crema:
250 gr margarina
350 ml lapte
100 gr nuca de cocos
1 lingura amidon alimentar
putina esenta de rom

Pentru glazura:
200 gr zahar
5 albusuri
nuca de cocos sau ciocolata alba

Mod de preparare:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit  timp de 15 minute. Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz.

Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .

Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.

Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajituri iarna fulg nea prajituri craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Livia✨✨ costache  | #1142
De ce se pune totusi glazura pe bain marie???? A iesit awfull. ..nu stiu ce sa fac ca a iesit rau tare...
Livia✨✨ costache  | #1143
Nu inteleg de ce nu ati inlocuit amidonul cu faina sau altceva?. Se simte gustul in crema si e foarte rau:((
Livia✨✨ costache  | #1144
Glazura pana la urma cea din imagine , este sau nu la bain marie ? Ca nu pare deloc...
@coana Livia costache  | #2448
Coana,vrei sa ne arati ca stii engleza,sau ca habar n-ai sa gatesti?Daca pui amidon cu polonicu',normal ca o iesit"oful".Daca ai avea habar de reguli de baza in ceea ce priveste prepararea unei creme,ai stii ca poti sa folosesti amidon sau faina,dar cantitatile folosite difera serios.Nu te opreste nimeni sa pui faina,pune insa in cantitate corespunzatoare.
Daca nu stii ce sa faci,ca sa nu-ti mai iasa "oful",ia un curs de "bucatareala" sau puneti concubinu' sa gateasca si ocupa-te tu de altceva la care esti in stare si care sa-ti iasa "ne-oful".Capisci?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1735 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015591 (s)