News Flash:

Prajitura fina cu branza - Apreciata de toti cei care vor sa manance un desert fin, cu umplutura cremoasa

12 Ianuarie 2017
59204 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
260 gr faina
230 gr unt
250 gr zahar pudra
1 ou
1 esenta de vanilie

Pentru umplutura:
8 albusuri
8 galbenusuri
1 kg branza de vaci
foarte putina sare
150 gr stafide
3 linguri amidon
cca 150 gr unt

Mod de preparare:

Aluat:
1. Freaca 125 gr de zahar pudra cu 125 gr unt.
2. Adauga un ou si esenta de vanilie.
3. Cerne faina si pune-o in compozitie. Omogenizeaza.
4. Baga aluatul in frigider pentru aproximativ o ora.
5. Scoate aluatul si imparte-l in doua. O bucata trebuie sa fie mai mare ca cealalta.
6. Tapeteaza o tava de copt cu hartie.
7. Intinde bucata mai mare de aluat cu sucitorul si pune-o in tava. Inteap-o cu furculita din loc in loc.
8. Baga tava in frigider pentru 30 de minute.
9. Scoate-o si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 12-15 minute.

Umplutura:
10. Trece branza prin robotul de bucatarie, ca sa obtii o masa fina, cremoasa si uniforma.
11. Freaca untul cu restul de zahar pudra.
12. Incorporeaza pe rand cate un galbenus in mixul cu unt. Omogenizeaza dew fiecare data. Pune compozitia peste cea cu branza. Omogenizeaza.
13. Mixeaza albusurile cu sarea. Poti pune acum si o lingurita de zahar pudra.
14. Adauga amidonul si stafidele in branza. Omogenizeaza.
15. Amesteca branza cu albusurile si intinde umplutura pe blatul copt.
16. Intinde a doua bucata de aluat, tai-o in fasii, apoi foloseste-le pentru a acoperi umplutura.
17. Baga prajitura in cuptor pentru vreo 40-50 de minute.
18. Stinge cuptorul, deschide putin usa si mai tine prajitura inauntru vreo 60 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura fina prajitura branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 26 queries | Mysql time :0.016730 (s)