News Flash:

Prajitura Faur

16 Aprilie 2014
4213 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru 2 foi:
1 plic praf de copt (10 g)
6 albusuri
350g nuca
200 g zahar tos
3 linguri faina

Pentru crema:

200 g zahar tos
6 galbenusuri
250 g unt 80-82% grasime
2 linguri ness sau o cafea mica concentrata (aprox. 50 ml)

Mod de preparare:

Nuca se zdrobeste cu sucitorul apoi se amesteca cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pe baie de aburi pana se intareste spuma apoi se mixeaza pana se raceste. Adaugam tot amestecul de nuca in spuma si amestecam usor peste cap de 10-12 ori ( numarati). Impartim aluatul in 2 si coacem foile in tava tapetata cu hartie de copt. Din pacate nu am notat timpul dar cred ca aproximativ 15 min la 160g C. Si le-am copt in tava pentru prajitura 27x39.

Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua apoi le punem pe baia de abur si amestecam pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca si separat mixam untul cateva minute. Adaugam crema racita si mixam. Punem o foaie, jumatate de crema, o foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra nuca sau ciocolata rasa.
Tinem prajitura la rece de pe o zi pe alta si apoi taiem cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Faur recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajitura faur
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1067 viz    0 com
1092 viz    0 com
1112 viz    0 com
1521 viz    0 com
2888 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022204 (s)