News Flash:

Prajitura Dobos - Blat consistent si crema delicioasa

27 Septembrie 2016
7828 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
un pliculet de praf de copt
esenta de vanilie
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
un pliculet de praf de sare

Pentru crema:
200 gr ciocolata cu lapte
250 gr de unt
3 linguri de lapte fierbinte
5 galbenusuri
150 gr zahar
esenta de rom

Pentru glazura:
50 gr de unt
200 gr de zahar
2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare:

Blat:
1. Freaca galbenusurile cu zaharul pana iese ca o crema.
2. Bate apoi albusurile spuma si amestec-o cu sare, dupa care trebuie sa combini cu galbenusurile.
3. Adauga faina, iar apoi pune praf de copt. Foloseste o spatula de lemn ca sa nu se lase.
4. Coace foile pe fundul tavii. Trebuie sa iti iasa in jur de 4-5 foi. Foile se coc repede, insa trebuie supravegheate ca sa nu se arda.

Crema:
5. Bate untul spuma cu 2-3 linguri de lapte fierbinte si freaca galbenusurile cu zahar.
6. Pune ciocolata topita la abur peste galbenusuri si untul frecat si adauga esenta de rom. Amesteca pana obtii o crema consistenta, care sa se lipeasca bine de foi.

Glazura:
7. Glazura se pune pe ultima foaie de aluat. Topeste zaharul si, dupa ce s-a caramelizat, adauga untul. Amesteca in tot acest timp.
Pune apoi zeama de lamaie pe foc cateva minutele.
Zeama se pune peste prajitura la final. Pentru a o consuma mai usor, taie felii simetrice cand prajitura este gata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura dobos reteta dobos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Loredana  | #1112
Foarte buna si gustoasa
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1488 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017556 (s)