News Flash:

Prajitura Diplomat de post

22 Octombrie 2013
3950 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
o cana (200 ml) de apa
un plic mic de praf de copt
1/2 cana de ulei
2 cani de faina
6 linguri pline de miere
1/2 cana de zahar
o lingurita de cacao pentru culoare

Toppingul este facut dintr-un strat gros frisca batuta si amestecata cu bucatele de kiwi, ananas si mandarina. Frisca a fost o cutie de crema Meggle de 0,5 l.

Glazura:
100 ml apa
100 ml suc de ananas
2 plicuri de gelatina

Mod de preparare:

Blatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt aprox. 30 de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand este gata.

Dupa ce se raceste se scoate hartia de copt si blatul se pune inapoi in tava.

In timp ce se coace aluatul, se bate frisca si la urma se amesteca usor cu bucatelele de fructe bine scurse. Pentru un gust acrisor se poate ingloba in frisca zeama de la o jumatate de lamaie.

Crema de frisca si fructe se aseaza peste blat in strat gros si se niveleaza cu o spatula sau un cutit lat.

Glazura am facut-o cu apa amestecata cu suc de ananas de la conserva si gelatina muiata in lichidul rece apoi dizolvata la bain marie, exact dupa indicatiile de pe plic. Dupa ce s-a dizolvat gelatina am adaugat 2 lingurite de zahar in ea, apoi cand era inca lichida, am acoperit cu glazura toata suprafata prajiturii. Am dat cateva ore la rece inainte de a servi.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura diplomat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2054 viz    0 com
2287 viz    0 com
15325 viz    0 com
5009 viz    0 com
6113 viz    0 com
1071 viz    0 com
1911 viz    0 com
1401 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1735 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030435 (s)