News Flash:

Prajitura Deliciu - Reteta pentru platoul cu prajituri

12 Decembrie 2016
1914 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat 1:
6 linguri de faina
6 oua
1 varf de cutit de praf de copt
6 linguri de zahar
2 linguri apa

Blat 2:
1 1/2 lingura faina
6 albusuri
120 gr nuca prajita si macinata
6 linguri de zahar

Crema:
250 gr unt 82% grasime
400 ml lapte
6 linguri de zahar
6 galbenusuri
2 linguri amidon
1 esenta de vanilie

Decor:
ciocolata rasa
sau caramel din 150g r zahar ars in care puneti 150 gr nuci prajite si tocate bucati mai mari

Mod de preparare:

Pentru blat 1: bateti albusurile spuma tare cu un pic de sare, apoi adaugati treptat zaharul alternand cu apa. Mixati bine pana se topeste zaharul si adaugati apoi pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Scoateti mixerul din functiune si adaugati treptat faina ametsecata cu praful de copt amestecand usor, peste cap pentru ca aluatul sa-si pastreze volumul.

Coaceti la 160 grade Celsius, timp de 20-25 min, intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Scoateti pe un platou si lasati sa se raceasca.

Blatul 2: este cel de la tortul egiptean.

Mixati albusurile bine, adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Amestecati faina cu nuca macinata si o adaugati lingura cu lingura la albusuri amestecand cu o lingura de lemn. Coaceti la foc mic, la 100 grade Celsius, timp de 35-40 minute in tava tapetata cu foaie de copt, apoi desprindeti usor blatul si-l asezati pe un platou.

Crema este tot cea de la tortul egiptean: Amestecati galbenusurile cu zaharul, amidonul si adaugati treptat laptele rece. Puneti compozitia la foc mic si ametsecati mereu pana se ingroasa ca o budinca.
Lasati sa se raceasca si separat frecati putin untul sa se „dezmorteasca”. Adaugati putin cate putin din crema racita si mixati bine. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.

Asamblam prajitura:
blat1 + jumatate din crema + blat 2 + jumatate din crema
Deasupra punem ciocolata rasa daca ne grabim. Daca nu (recomand) topim zaharul in care adaugam nuca prajita si taiata bucati mai mari. Rasturnam caramelul fierbinte pe un platou umezit cu apa, lasam sa se raceasca si apoi il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.
Lasam prajitura la rece, 3-4 ore, apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura deliciu prajitura crema prajitura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024734 (s)