News Flash:

Prajitura Deliciu - reteta cu crema de vanilie

25 Noiembrie 2016
28796 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat 1:
6 linguri de faina
6 oua
2 linguri apa
6 linguri de zahar
1 varf de cutit de praf de copt

Pentru blat 2:
1 1/2 lingura faina
6 albusuri
6 linguri de zahar
120 gr nuca prajita si macinata

Pentru crema:
250 gr unt 82% grasime
400 ml lapte
6 linguri de zahar
6 galbenusuri
2 linguri amidon
1 esenta de vanilie

Pentru decor:
ciocolata rasa
sau caramel (150 gr zahar ars in care puneti 150 gr nuci prajite si tocate bucati mai mari)

Mod de preparare:

Blat 1: bateti albusurile spuma tare cu un pic de sare, apoi adaugati treptat zaharul alternand cu apa. Mixati bine pana se topeste zaharul si adaugati apoi pe rand galbenusurile amstecand bine dupa fiecare. Scoateti mixerul din functiune si adaugati treptat faina ametsecata cu praful de copt amestecand usor, peste cap pentru ca aluatul sa-si pastreze volumul.
Coaceti la 160 grade Celsius, timp de 20-25 min, intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Scoateti pe un platou si lasati sa se raceasca.

Blatul 2: este cel de la tortul egiptean.
Mixati albusurile bine, adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Amestecati faina cu nuca macinata si o adaugati lingura cu lingura la albusuri amestecand cu o lingura de lemn.
Coaceti la foc mic 100 grade Celsius, timp de 35-40 minute in tava tapetata cu foaie de copt, apoi desprindeti usor blatul si-l asezati pe un platou.

Crema este tot cea de la tortul egiptean; Amestecati galbenusurile cu zaharul, amidonul si adaugati treptat laptele rece. Puneti compozitia la foc mic si amestecati mereu pana se ingroasa ca o budinca.
Lasati sa se raceasca si separat frecati putin untul sa se „dezmorteasca”. Adaugati putin cate putin din crema racita si mixati bine. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.

Asamblam prajitura; blat1 + jumatate din crema + blat 2 + jumatate din crema .

Deasupra punem ciocolata rasa daca ne grabim. Daca nu (recomand) topim zaharul in care adaugam nuca prajita si taiata bucati mai mari. Rasturnam caramelul fierbinte pe un platou umezit cu apa, lasam sa se raceasca si apoi il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.

Lasam prajitura la rece 3-4 ore apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura deliciu crema vanilie prajitura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Laura  | #1125
Proiect B: superior si garantat! Oferta originala, un program puternic si cu adevarat motivant. Ai nevoie doar de calculator si internet.Promovam cel mai socant subiect de film, nu avem concurenta si nu exista niciun risc. Ai numai de castigat! Solicita acum detalii pe adresa de email: laura.paraschiv@*****.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024781 (s)