News Flash:

Prajitura delicioasa cu zmeura

25 August 2014
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (tava 20x30 cm):

Pentru blat:
5 g praf de copt
5 albusuri
170 g faina
120 g zahar
60 ml ulei sau unt topit
50 ml lapte

Pentru crema:
75 g faina
aprox. 250 g zmeura
600 ml lapte
80 g zahar
5 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
250 ml frisca
15 g gelatina

Pentru decor:
200 ml frisca

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Intr-o cana punem laptele si peste el uleiul. Separat amestecam faina cu praful de copt. Adaugam treptat la amestecul de albusuri faina alternand cu laptele si uleiul, amestecand cu o paleta peste cap astfel incat blatul sa ramana pufos.
Coacem la 160g C timp de 30 min intr-o tava in care am pus hartie de copt. Pentru siguranta facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca.

Pentru crema amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si 2 linguri de lapte si amestecam bine pana se omogenizeaza. Turnam si restul de lapte si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand mereu pana crema se ingroasa ca o smantana subtire. Separat hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece. Cand crema s-a ingrosat oprim focul si adaugam gelatina amestecand bine cu un tel pana se topeste in crema.
Lasam sa se raceasca.

Zmeura o spalam si o punem pe un servetel de hartie sa se scurga de apa. Daca folositi smantana pentru frisca naturala o mixati bine impreuna cu  2 linguri de zahar. Daca folositi frisca vegetala indulcita nu mai adaugati zahar. Asadar peste frisca adaugati crema racita bine (trebuie sa o puneti dupa ce s-a racit putin la frigider, sa fie ca si o budinca  atunci cand o adaugati la frisca). Amestecam usor cu o paleta de lemn si gustam.

Punem blatul in tava, apoi jumatate de crema, apoi bobitele de zmeura, apoi cealalta jumatate de crema. Lasam sa se intareasca bine la frigider si apoi punem deasupra frisca. Taiem cu un cutit inmuiat in apa rece.

Observatii:
- Puteti folosi si alte fructe in afara de zmeura, de exemplu visine sau bucatele de caise, fragute, afine.
- Eu am folosit smantana pentru frisca vegetala.

Prajitura cu zmeura recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajituri zmeura retete zmeura retete bune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1470 viz    0 com
1338 viz    1 com
1438 viz    0 com
1731 viz    0 com
3331 viz    0 com
989 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1690 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021419 (s)