News Flash:

Prajitura de toamna cu prune

5 Septembrie 2013
1948 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

115 g unt moale
100 g +1 lingura zahar
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
100g faina (550)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
500g prune proaspete feliate
1 lingurita scortisoara

Pentru topping:

50g faina (550)
25g zahar
60g unt rece, taiat cubulete
3 linguri nuci tocate

Mod de preparare:

Freaca untul cu zaharul intr-un bol pana cand devine o spuma. Adauga ouale, pe rand, si amesteca bine dupa fiecare dintre ele. Adauga extractul de vanilie si incorporeaza-l.

Amesteca faina cu praful de copt si sarea si incorporeaza-le in amestecul cu unt si oua.

Toarna aluatul intr-o tava patrata de copt (23x23) sau una rotunda (20 sau 24 cm) unsa cu unt. Aseaza feliile de pune deasupra lui si presara scortisoara amestecata cu 1 lingura de zahar.

Pentru topping, amesteca intr-un bol faina cu zaharul si untul pana cand capata aspectul unui pesmet grunjos. Incorporeaza si nucile tocate si presara totul peste prune.

Coace prajitura in cuptorul incins la 180C timp de 40-45 de minute, pana cand toppingul capata o culoare aurie si prunele sunt moi. Raceste-o inainte sa o tai in bucati.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt moale scortisoara topping unt rece nuci tocate spuma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1466 viz    0 com
2026 viz    0 com
2053 viz    0 com
2375 viz    0 com
3622 viz    0 com
1247 viz    0 com
2959 viz    0 com
2032 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1755 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024688 (s)