News Flash:

Prajitura de Sf. Andrei - Prajitura cu banane cu care ii dai gata pe musafiri

17 Noiembrie 2017
1688 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert delicios, prajitura pufoasa cu banana se potriveste de minune cu un ceai cald, intr-o zi friguroasa.

Ingrediente:

380 g faina
ulei
2-3 banane coapte, feliate
380 g lapte batut
200 g zahar
170 g unt, la temperatura camerei
100 g zahar brun
3 oua
1 lingura zeama de lamaie
½ lingura bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta de vanilie
¼ lingurita sare

Citeste si O reteta cu traditie! Ce trebuie sa stii despre cea mai iubita prajitura din toate timpurile

Mod de preparare:

Incingi cuptorul si ungi o tava rotunda cu putin ulei. Intr-un bol, combini feliutele de banana cu zeama de lamaie. Separat, bati untul cu zaharul. Incorporezi ouale treptat, apoi adaugi vanilia si amesteci pana la omogenizare.

Intr-un alt vas, combini faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Incorporezi faina si laptele batut in compozitia cu unt. Amesteci cu bucatile de banana si torni in tava. Dai la cuptor 50-70 de minute sau pana ce prajitura trece testul scobitorii. Lasi sa se raceasca putin si dai la congelator 30 de minute, daca vrei sa fie mai moale.

Daca ai trecut prin experienta unui blat de tort scufundat in tava stii despre ce vorbesc. In loc sa iasa o minune de pandispan, pufos ca un burete, al tau a fost plat si fara vlaga. Uite ce trebuie sa stii data viitoare ca sa nu mai dai gres cu prajitura.

Lectia de gatit. 5 secrete pentru prajituri pufoase

Experientele pot fi, uneori, dezamagitoare in bucatarie. Ultimul esec pentru mine a fost choux pastry sau, pe romaneste, gogoselele de profiterol. In locul unor gaoci pufoase m-am trezit cu niste discuri aplatizate (gustoase ce-i drept) in care nu era niciun chip sa mai indes si crema. M-am intrebat unde am gresit pentru ca reteta am respectat-o intocmai ca la carte. Mi-am dat seama ca din cele 5 puncte cheie pentru patiserie reusita nu am putut bifa decat unul.

1. Respecta reteta. Patiseria si cofetaria nu se fac din ochi. Sunt o stiinta exacta chair daca nu ai crede. Cateva zeci de grame de faina in plus, untul prea moale sau prea tare, albusurile batute insuficient, frisca batuta prea mult pot ruina prajitura. Ca sa fii sigur ca iese perfect citeste reteta de cateva ori inainte si urmareste-o pas cu pas.

Citeste si Reteta care iti aminteste de copilarie - Cum se prepara laptele de pasare

2. Atentie la praful de copt sau bicarbonatul de sodiu! Agentii care fac prajitura sa cresca frumos trebuie sa fie de buna calitate, in termenul de valabilitate si in cantitatea exacta. Prea mult praf de copt poate avea efect invers decat ti-ai dori. In plus, poti testa bicarbonatul de sodiu in putina apa fierbinte. Daca nu produce bule in apa, inseamna ca a expirat si il poti arunca.

3. Nu deschide usa cuptorului in timpul coacerii, pentru ca vei lasa sa intre aer rece inauntru si, astfel, prajitura nu va mai creste. Daca nu ai cuptor cu usa din sticla sau iluminare interioara, seteaza un ceas de bucatarie care sa iti contorizeze timpul de coacere.

4. Nu scoate prajitura din cuptor mai devreme. Daca timpul de coacere este de 30 de minute nu te grabi sa verifici consistenta prajiturii mai repede. Ai rabdare si cand exprira timpul scoate-o din cuptor si testeaz-o cu o scobitoare. Daca iese curata dupa ce o infigi in mijlocul blatului, inseamna ca prajitura e gata.

5. Lasa prajitura sa se raceasca in tava. Stiu, se poate sa fii nerabdator sa vezi rezultatul. Unul dintre motivele pentru care baltul pierde din volum este si faptul ca incerci sa il desprinzi mai repede de pe peretii tavii. Unele prajituri au nevoie de un timp de racire in recipientul in care au fost coapte sau pe un gratar pentru a evita formarea condensului la baza.

preluat de pe clickpoftabuna si foodstory

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

desert delicios banane coapte lapte batut zahar brun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013235 (s)