News Flash:

Prajitura de post cu gem

24 Mai 2012
4292 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de post cu gem
Ingrediente:

440 g faina
480 g de gem
1 cana de zahar
170 g shortening sau margarina
2 linguri otet
450 ml lapte de soia
2 lingurite bicarbonat de soda
100-150 g gem pt. decor
2 lingurite pudra de cuisoare / scortisoara / nucsoara - optional

Mod de preparare:

Laptele de soia se amesteca cu otetul. Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si pudra de cuisoare.
Cele 100~150g de gem se fac piure in blender. Se spumeaza putin shortening-ul (margarina) - daca se foloseste si zahar, se spumeaza impreuna.
Se adauga gemul si se amesteca, apoi amestecul de lapte de soia si otet. Se adauga si faina si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in forma tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina (eu am folosit una de 23x23cm) si se coace aprox. 50 min. in cuptorul preincalzit la 170°C. Se unge apoi prajitura deasupra cu gemul-piure si se mai da inca vreo 10 min. la cuptor. Se taie dupa ce s-a racit complet.
Prajitura de post cu gem pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina gem shortening margarina otet blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2588 viz    0 com
2325 viz    0 com
3950 viz    0 com
3153 viz    0 com
13974 viz    0 com
2041 viz    1 com
5178 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028411 (s)